Deze week in het pakket kropsla, Chinese kool, sjalotjes, wortel, venkel, zapallito en rucola.

De venkel combineert goed met de rucola. Lekker superdun gesneden venkel en blaadjes rucola door een penne met gebakken visblokjes en citroen rasp en vers  citroensap erover gesprenkeld. Als je wat room in de vispan doet kun je er een room sausje van maken voor over de pasta.

De venkel past natuurlijk ook prima bij de wortel. Een lekkere zoete combinatie om te roerbakken met een sjalotje erbij.

De kolen zijn dit jaar niet op zijn mooist. Ik heb veel last van plaaginsekten, rupsen van de koolmot, koolwitje en koolgalmug en slakken. Maar nog steeds lekker sappig en pittig kooltje voor salade of roerbak.

Het pompoentje is een zapallito. Een zomerpompoentje dat je net als courgette onrijp oogst. De smaak is zoeter dan courgette. Je kunt het zachte binnenste gebruiken in soep en de buiten ring rauw of gegrild eten. Nou ja eigenlijk op allerlei manieren. Het is in Argentinië een erg bekende groente.

image.jpg

De sjalot is geoogst tijdens die enorme regenperiode. En heeft daarna liggen drogen in de kas. De grootste oogst is nu voorbij. De aardappels en uiachtigen zijn eruit en net voor mijn vakantie hebben we weer flink geplant en gezaaid voor een volgende ronde. Straks in augustus nog veldsla, raapsteeltjes enzo. Raar om nu al met het eind van het jaar bezig te zijn. Maar nu eerst vakantie. Dit briefje komt vanaf Vlieland!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan